Bokhäck av Hackvaxter Heijnen

Bokhäckar med nakna rötter planteras bäst mellan slutet av oktober och slutet av mars. Den mest fördelaktiga tiden att plantera är på hösten / vintern / våren när växterna är helt vilande och vädret är öppet. Vi rekommenderar därför att om vädret och jorden tillåter det inte att vänta till mars utan att plantera tidigare. Att plantera under goda förhållanden på hösten ger ofta bra resultat. Försök att sikta mot slutet av mars som det sista planteringsdatumet för de bara rotgrönsakerna. Då kan du växla till växter som odlas i krukor.

Vi kan också leverera krukväxter i bok (Fagus sylvatica). Du kan plantera dessa växter året runt. Våra krukväxter finns tillgängliga året om om de finns i lager. Fördelarna med krukväxter är att de inte saktar ner vid transplantation och att de också rotar lättare i svårare jord. Vi har också ett stort utbud av andra häckplantor som odlas i kruka.

Hur många växter behöver jag?

Antalet växter du vill plantera per meter beror på vad du vill ha. Om du planterar plantorna nära varandra kommer häcken att ha stängts tidigare.

Plantera inte för nära varandra, rötterna behöver utrymme för att växa. Under plantering är det lättare att få jorden runt rötterna om växterna inte är för nära varandra.

Om du vill beställa krukväxter, kom ihåg att potten är 25 cm bred för större storlekar. Så du kan plantera högst 4 växter per meter för en enda rad och 7 för en dubbelrad. Längden som anges på webbplatsen mäts från rothalsen, så den del som ligger ovanför marken. Måtten på stamomkretsen mäts på en höjd av 1 meter från bagageutrymmet.

Nedan finns en tabell med rekommenderat antal växter för krukstorlekarna (motsvarar ungefär rotmaterial). Dessa är riktlinjer och kan variera beroende på tillväxt och din personliga preferens.

Bokhäck av Hackvaxter Heijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *