Receptet på det perfekta gräset

Det perfekta torvet, det finns mycket att tänka på. Om du tittar i grannarnas trädgård slår svartsjuka ut vid synen av hans gräsmatta. Den första frågan som kommer att tänka på: “hur får han det gjort?” Ändå kan en vacker gräsmatta bli verklighet genom att följa tipsen nedan. Att underhålla en gräsmatta tar tid och belönas inte alltid med resultat. Läs vidare och upptäck hur kvaliteten och utseendet på ditt gräs förbättras.

Tips från trädgårdsmästarna
Allt börjar med rätt val av gräsfrö. Den bästa tiden att så gräset är från mitten av april till slutet av maj. Mitten av augusti till början av oktober är också en lämplig tid. Om du vill utföra så lite underhåll som möjligt är det bättre att välja långsamt växande gräsarter. När du väljer frön måste du titta noga på jordens kvalitet. Besök trädgårdscentren och de kan ge dig råd om vilka frön som är bäst för din trädgård. När jorden har sådd är det dags att befrukta gräset. På detta sätt håller du jorden bördig och gräset friskt. Vi rekommenderar att du väljer små granuler som du enkelt kan sprida över gräset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *