Magmar Naturprodukter HB

Magmar Hudsalva är ett gammalt familjerecept sedan början av 1700-talet. 

Magmar Hudsalva är gjort på grankåda, tjära, bivax samt fett.

Kokas i gjutjärnsgryta över öppen eld.

Magmar Hudsalva är Varumärkesgranskad, Varumärkesskkyddad, har Säkerhetsrapport och Analyscertifikat  enligt EU:s och Läkemedelsverkets riktlinjer och krav. ECAS och CPNP.

Välkommen till oss Gudinnans Döttrar

Tove Barbrosdotter Buhe-Stam 

Varor att sälja:

Trummor, skallror, Vikingahängen, kopior av vikinga gravfynd, ockrafärg, hennafärg, vikinga knivar och saxar.

Välkommen till oss Annika Carells keramik

 

www.annikaskeramik.se

 

   

Annikas Keramik

     Carells keramik AB

 

 

 

 

Jag heter Annika & har drejat sen 1995.

Det började med att jag gick några kvällskurser med min mamma. Senare gjorde min pappa en drejskiva åt oss som vi tränade på.

Mamma slutade med keramiken och fortsatte med sina växter, och jag tog hem drejskivan till mig och började jobba. Köpte mig en ugn att bränna allt i och sen var jag igång.

Sen dess har jag gått någon enstaka utbildning men är annars ganska självlärd.

Katterna som dekoration började jag med innan, jobbade då i cernitlera som man bränner i vanlig ugn. Gjorde mest smycken då men ville gå över till något mer gediget. Stengods blev det.

Drakarna började jag göra 2007 efter att ha sett filmen Eragon med min son på bio.

 

 

 

Välkommen till oss Anders Blomström

Anders Blomström är en känd författare och har skrivit boken Ge mig fri som handlar om Ängsö.

Han kommer att medverka och sälja och signera sina böcker.

Välkommen Häst och Grönsaksbonden

Här kan Ni nu åka Häst och Vagn och se hur underbart det är ute på Ängsö.

Vagnarna har även ramp så personer med rullstol kan åka.

Välkommen Börs Anders Öhman

Kunskapen, erfarenheten och en stark passion för musik

Namnet Börs i Börs Anders, är ett gårdsnamn i västra Dalarna. Jag har utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med blåsinstrument och piano som huvudinstrument. Jag har arbetat som instrumentlärare i drygt 25 år och kunde under 15 år även ses i den beridna högvakten vid Stockholms slott. Under senare år har jag spelat bastuba i Stockholms Musikkår Tre Kronor.
Musiken har varit viktig för mig ända sedan barndomen. Jag föddes 1949 i Valparaiso i Chile, men har mina rötter i Dalarna. I dag bor jag i Berga-Tuna en mil väster om Nyköping, där jag också har min verkstad.

 

Instrumenten tillverkade av Börsljudet

 

 

 

Ocarina

Jag tillverkar ocarinor i trä. 
Eller om man vill: Lergökar i träfrack.
Jag använder alla slags lövträ i tillverkningen. Dessa svarvar jag och borrar till lagom proportioner. Sedan tillverkar jag ett block, skär ett labium och borrar fingerhål på lämpliga ställen. Ocarinan har ett tonomfång från nio toner till en oktav + en kvart. Den är fullt kromatisk.
Börs-ocarinan har tagit det bästa från ocarina och blockflöjt..

 
 
Chalumeau

Chalumeau är en föregångare till dagens klarinett. Den här modellen kommer från 1250-talet enligt ritningar. Den är tillverkad i björk och är rakborrad och har ett enkelt rörblad. Skalan är nio toner (en oktav + en ton) 
Så småningom utvecklades den med klaffar och fick större omfång.Stora genombrottet blev när den blev koniskt borrad. Då blev den spelbar i tre register. Då blev den mer känd som klarinett.

 
 

 

Kohorn

Kohorn är ett av musikhistoriens äldsta instrumenten. Kanske beror det på att materialet varit så lättillgängligt. Kohornet ger ett mycket starkt ljud och hörs på mycket långt håll. Gamla tiders mobiltelefon.
Horn (= naglar) är ett naturligt ämne som bevaras mycket länge. Man har funnit horn, som med pollenanalys daterats till 900-talet. De ser precis likadana ut som dagens horn.

 
 
 
Tuting

Denna tuting är det optimala verktyget för en lyckad vikinga-eller medeltidsfest. Den är tillverkad i naturmaterial (svensk björk). Tutingen används bäst till starkare drycker, vilka inte skall intagas i för stora mängder i taget. Mängden dryck är avpassad för att kunna bitas av en gång. När drycken är slut i Tutingen går det att kalla på värden, för att få denne uppmäsksam på att glaset är tomt. Då detta är avhjälpt kan festen fortsätta tills Tutingen åter är tom. Då kallar man på. . . osv

 
 

 

Säckpipa

Den svenska säckpipa som Börs Anders Öhman bygger och spelar har sina rötter just i säckpipan från Västerdalarnas djupa skogar. Den har anor i medeltiden och har sedan dess förts vidare i muntlig tradition. Alla pipor är svarvade i svensk björk. De är rakborrade med 6 mm håldiameter. Säcken är sydd av växtgarvat kalvskinn och tätat med speciell silicon som spacklas på insidan innan säcken sys ihop. Detta gör att säcken inte behöver tätas varje år. Min första säck byggde jag för 35 år sedan och den är fortfarande tät. 
Anblåsningen sker i en specialpreparerad mundocka som också innefattar en underhållsfri backventil. Spelpipan fungerar i fyra tonarter och är mycket lätt att intonera mot bordunen. Spelpipor tillverkas numera i två storlekar. Grundtonarterna är A och G.
Mina rörblad var från början av svensk vass är preparerade så att de var okänsliga för fukt. Numer är de tillverkade av kolfiber.

 
 
Vikingatida panflöjt

Panflöjt efter modell från 800-talet hittad i York, England. Detta är det enda instrument i trä funnet efter vikingarna.
Detta är en mycket noggrann

 

 

Välkommen Viking Plym

Nu har Ni möjlighet att se och eventuelt ta en båttur med den fantastiska Vikingabåten Plym som gästar oss ända från Täby.

Välkommen P-O Töörn

Här kan Ni köpa underbart goda Brända Manlar.

 

Välkommen Vikingamunken

Här kan Ni köpa mycket godsaker att införa i mun och magen. 

Välkomna Stenmakarna Ann-Marie och Tommy Ohlsson

 

Vårt sortiment är att Tommy slipar stensmycken i svenska stenar och mineraler och gör länkar i silver. Ann-Marie gör örhängen i sten/silver.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Välkommen Lisas Skinnverkstad

Jag gör lädervaror av egen design och tillverkning. 

Väl mött

Välkommen LinKlo Ewa Larsson

Vikingatida barnkläder i Linne och Ylle